HU RO
 
 
 
Service partener ACC Mecanica auto Electrica-electronica Tinichigerie, vopsitorie ITP Service roti/anvelope Promotii
Mecanica auto

Distributie, diagnosticare motor, reparatii

Kit-ul de distributie se schimba preventiv, pentru a evita distrugerea partiala sau totala a motorului (supape indoite, spargerea pistoanelor, chiar fisurarea blocului)  in cazul in care cureaua se va rupe din cauza uzurii. Schimbul acestora reprezinta costuri mult mai mare decat costul de schimb a kitului de distributie.

 

Frane, sistem de rulare, suspensie - diagnosticare si reparatii

Starea tehnica a sistemului de franare este un factor determinant care poate influenta rularea in deplina siguranta, asta indiferent de varsta ori valoarea masinii. Si chiar daca necesita timp si bani, recomandam o verificare anuala a sistemului de franare si inlocuirea reperelor uzate. Un rol deosebit de important il au placutele de frana, principalele consumabile ale sistemului de franare. Prin urmare, acestea trebuie verificate in mod regulat si inlocuite atunci cand grosimea materialului de frictiune se reduce la circa 2 mm. Este important de stiut ca in situatia unei franari bruste este posibila pierderea controlului asupra autoturismului daca placutele de frana prezinta un grad avansat de uzura ori discurile sunt deteriorate in urma solicitarilor intense.
Mai trebuie tinut cont ca procesul de franare este influentat si de lichidul de frana. Astfel, trebuie verificat periodic nivelul lichidului din recipient si completat daca sunt sesizate pierderi. Mai mult, daca lichidul este utilizat o perioada indelungata, acesta isi mareste continutul de apa si rezulta evident o pierdere a eficacitatii sistemului. In general, lichidul de frana trebuie inlocuit cam o data la doi ani sau la circa 60.000 km.

Un alt sistem foarte important al automobilului este sistemul de rulare, care asigura contactul masinii cu solul si prin suspensie preluarea fortelor cu care acesta reactioneaza asupra autovehiculului pentru a asigura o deplasare confortabila. Rularea cu probleme grave la suspensie este deosebit de periculoasa. Amortizoarele uzate pot fi cauza pierderii controlului in curbe, riscul de acvaplanare si distanta de franare cresc considerabil.

 

Reparatii transmisie

Executam reparatii de transmisie manuala si automata. Totodata recomandam verificarea si schimbul periodic a uleiului din transmisie.

 

Revizii si intretineri periodice

Verificarea si schimbul de ulei este o operatiune foarte importanta pentru orice motor auto (chiar si pentru cele noi)  el trebuie inlocuit cu regularitate impreuna cu filtrele de ulei, aer si combustibil la fiecare 10.000 km, sau mai mult, in functie de tipul de motor si producatorul marcii si obligatoriu la 12 luni chiar daca kilometrii nu au fost parcursi. Suntem pregatiti pentru revizii perioadice la toate marcile.

 
 
 

AUTOSPORT SRL
Miercurea-Ciuc, Str. Harghita nr. 77
530321
Tel.: 0746-057.722
office @ autosport-service.ro